Juanjo Monserrat avança «Què faré», el seu primer senzill

‘Es meus fantasmes’ és el nom del primer llarga durada del cantautor mallorquí, i s’editarà el proper 20 d’octubre

 Junajo Monserrat

Junajo Monserrat

Juanjo Monserrat és un dels músics més actius de l’escena mallorquina. Ha format i forma part de nombrosos projectes: The Thunders, Astoria, Saxophobia Funk Project, TinWhistler, Thony Bloom i Donallop, entre d’altres. Aquest mes edita el seu primer llarga durada, 'Es meus fantasmes', amb la discogràfica catalana Quimera Records.

"Aquesta cançó la vaig compondre íntegrament un dilluns ja passada la mitjanit, quan vaig tornar de fer feina. Me vaig capficar en una idea que tenia i fins que no la vaig acabar no me’n vaig anar al llit, ja ben entrada l’alba", explica l’artista, que ha aprofitat qualsevol moment d’aquest darrer any per tenir a punt la seva obra. "Al dematí següent vaig gravar la veu i ja tenia la maqueta. Moltes pistes que havia gravat inicialment es varen emprar per a la versió final", afegeix. Es meus fantasmes (Quimera Records, 2017) s’ha gravat entre l’estudi casolà de l'artista i el del productor Toni Morales (Thony Bloom), un alumne avantatjat que els darrers dos anys ha estat treballant amb el productor americà Manny Marroquin, als seus estudis a Los Angeles.


 
"Què faré" és una mostra de la influència americana de Monserrat, que té referents com John Mayer o James Bay. El nou disc és un equilibri de composicions acústiques, amb guitarra i veu juntament amb altres que tenen una instrumentació més rica. De cara a una futura presentació en directe ja ha plantejat el fet d’anar acompanyat amb banda: "Per ara no hi ha data de presentació del disc, i és un tema que m’agradaria pensar bé. Primer començaré jo tot sol en acústic, i més tard en format de banda. Me pareix el més sensat per poder avesar-me a interpretar aquestes cançons en directe. És millor no córrer".

Es meus fantasmes (Quimera Records, 2017) es podrà sentir a les plataformes digitals a partir del 20 d’octubre, i serà un disc de deu cançons que marcarà l’inici de la carrera amb temes originals de Juanjo Monserrat. L'any passat va mostrar la seva capacitat musical amb un EP de poemes musicats anomenat Poemari en Jo menor (autoeditat, 2016), d'on rescatem "Cançó de fer camí" de Maria Mercè Marçal: